Onitio – nytt ledende nordisk IT - konsern

Visma-selskapene Exso AS, Value Retail Consulting AS og Esscom AB går sammen med InfoCare og samles i ett konsern med nytt navn: Onitio. Aars står bak som langsiktig og strategisk eier.

Onitio er ledende i Norden innen selskapenes respektive forretningsområder og har som ambisjon å vokse videre sammen med partnere og kunder. Selskapet har pr.august 2023 i overkant av 1500 ansatte og vil ha en forventet omsetning på nesten to milliarder kroner i 2023.

Det nye konsernet skal ledes av Malin Yrwing, som i dag er Group CEO i InfoCare. Hun har tidligere erfaring fra AF-gruppen, Capgemini Consulting og Wilhelmsen Maritime Services.

Alle selskapene vil inngå i samme konsern under navnet Onitio. Onitio-navnet etableres i en transisjonsfase og organisasjonsendringene gjennomføres iløpet av 2023.

 

Ledende på nordisk geografisk dekning

- Jeg gleder meg til å samle organisasjonen og bli bedre kjent med nye dyktige kollegaer. Vi skal gi konsernets eksisterende og fremtidige kunder en robust partner med fullverdig nordisk tilstedeværelse, bred kompetanse og styrket leveringskapasitet. Vi samler mange dyktige fagpersoner, fra nord til sør i Norden og kan derfor tilby lokal tilstedeværelse og nærhet til kunden. Onitio skal ha kundeorientert organisering fra salg til leveranse, sier Malin Yrwing, ny CEO i Onitio.

Bredere produktspekter

Onitio vil, som samlet konsern, levere et bredt spekter av IT-service/tjenester. Onitio Technology Services vil levere installasjon, support og vedlikehold av IT- og teknologisk utstyr i hele Norden. Onitio Workforce services and consulting leverer ressurser og totale bemanningsløsninger innen IT, både gjennom ressurser på stedet og fjernstøtte. Onitio Solutions vil levere løsninger innen retail og tilgrensende bransjer. Konsulenttjenester med spisskompetanse innen retail og IT tilbys gjennom Value Retail Consulting. Kundebasen for det nye konsernet er flere av de største
virksomhetene i Norden (i både privat og offentlig sektor).

- Denne kombinasjonen er industrielt riktig, og vil kunne tilby kundene et bredere og bedre produkt- og tjenestetilbud. Vi har store ambisjoner for Onitio som en tydelig nordisk aktør. Som aktiv eier støtter vi opp om ytterligere vekst gjennom nye oppkjøp og organiske initiativ, sier Runar Kvåle, investeringsdirektør i Aars.

 

Kontakt:
Malin Yrwing
CEO Onitio
+ 47 454 24 689
Malin.Yrwing@infocare.com

Anne Kristiansen
PR & Communication Onitio
+47 916 79 520
anne.kristiansen@infocare.com