Aars styrker sin IT-satsing gjennom oppkjøp av tre Visma-selskaper
 

Aars styrker sin IT-satsing i Norden gjennom oppkjøp av Vismas Cloud Infrastructure Services-divisjon. Ved kjøp av Visma Exso, Visma EssCom og 50,1 prosent av Value Retail Consulting styrkes tilstedeværelsen og leveringskapasiteten som IT-leverandør i det nordiske markedet.

Aars er fra før hovedeier i IT-tjenesteselskapet InfoCare med rundt 1200 medarbeidere og tilstedeværelse i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Nå styrkes IT-satsingen ved kjøp av den svenske og norske delen av Vismas Cloud Infrastructure Services-divisjon (Visma CIS), det vil si selskapene Visma Exso, Visma EssCom og 50,1 prosent av Value Retail Consulting, med til sammen 420 ansatte.

Aars samler InfoCare og Visma-selskapene under en felles eierparaply som ledd i en langsiktig plan om å videreutvikle og bygge en større, nordisk IT-leverandør. De fire IT-selskapene kompletterer og styrker hverandres produkt- og tjenestetilbud, og vil styrke leveringskapasitet og tilstedeværelse for kunder i det nordiske markedet. Konkurransemyndighetene i Norge og Sverige har godkjent oppkjøpene.

- Formålet med oppkjøpet er å bygge en stor, solid og attraktiv leverandør av IT-tjenester til det nordiske markedet. Akkurat hvordan virksomheten endelig vil organiseres skal vi finne ut av i felleskap med selskapene. Som eiere ønsker vi å legge til rette for å styrke den samlede geografiske tilstedeværelsen til Visma CIS og InfoCare i Norden, noe som igjen vil komme kundene til gode i form av bedre tilgang til både tjenester og teknikere, sier Runar Kvåle, investeringsdirektør i Aars.

Visma Exso og Visma EssCom leverer kritisk IT-service til et bredt spekter av kunder innenfor ulike bransjer. Størst er de innenfor dagligvarehandelen. Den geografiske dekningen er bred, med 27 kontorer og 23 partnerkontorer i Norge og Sverige. Value Retail Consulting leverer konsulenttjenester til kunder innenfor samme bransjer.

- Aars har uttrykt en klar ambisjon om å styrke sin satsing på IT-tjenester, og jeg er overbevist om at de vil bli en god eier for CIS-virksomhetene våre. For Visma betyr dette salget at vi fortsetter å rendyrke vår posisjon som en ledende leverandør av virksomhetskritisk programvare i Europa, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.